27/5 DAG 35 Het liefdesspel van de otter

De voorlaatste dag is wat men in de Tour de France een overgangsetappe noemt. We laten de toppen van de Vogezen en de wijnvelden van de Elzas achter ons en trekken via een landbouwstreek richting Zwitserse grens. Ondertussen werken de begeleiders de administratie bij (verslagen, foto’s en financiën). ’s Middags is het even zoeken naar elkaar: de stappers staan immers in Ammerzwiller en de begeleiders (zoals afgesproken) een drietal kilometer verder in Balschwiller (shame on you, Jan! … of gewoon te veel honger?) Na de middag staat nog een mooi stukje natuur op het programma: het jaagpad langs het verbindingskanaal Rhône – Rijn. Martine ziet ooievaars, wilde zwanen en roofvogels, maar gaat helemaal uit haar dak als ze het liefdesspel van 2 otters kan bewonderen. De wandeling wordt afgesloten met enkele biertjes in het jachthaventje van Dannemarie met zicht op een door bunkers bewaakte (kleine) sluis.
Cernay
Doel Dannemarie
de ringslang
het spel van de otter in het Rhone Rijnkanaal
jachthaven Dannemarie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *