26/5 DAG 34 SOULTZ – CERNAY

Crypte Hartmannswillerkopf
Vandaag een top-affiche op het programma, zowel voor het wandelen (een hoogteverschil van meer dan 600 m) als voor de oorlogsgeschiedenis met een bezoek van de site van Hartsmannwillerkopf / le Vieil Armand. ’s Morgens staat een stevige beklimming op het programma naar de Col d’Amic en de Col du Silberloch. Hoogtepunt van de dag is de impressionante site van Hartsmannwillerkopf: de heuvel zelf met loopgraven en bunkers, het nationaal monument en het in 2017 nieuw geopende Historial. Een honderdtal jaar na het einde van de Groote Oorlog is deze site een voorbeeld van Frans – Duitse samenwerking (met Europese steun). De hele groep verblijft daar een drietal uur en Ann stapt zelfs, op advies van onze gastvrouw, nog door naar een tweede kruis en monument, waar ze een prachtig zicht heeft op de vallei. Daarna is het voor Martine en Jan opnieuw kilometers vreten. Via de GR5 dalen ze af naar Thann met zijn imposante kerk. De laatste kilometers richting Cernay zijn een beetje een anticlimax maar worden ’s avonds ruimschoots goedgemaakt door een heerlijke barbecue.
Hartmannswillerkopf
Hartmannswillerkopf
Hartmannswillerkopf
Crypte Hartmannswillerkopf
Hartmannswillerkopf
Hartmannswillerkopf
Hartmannswillerkopf
Hartmannswillerkopf
Hartmannswillerkopf
Hartmannswillerkopf
Hartmannswillerkopf
Hartmannswillerkopf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *