23/5 DAG 31 Sabine en Frank kennen er toch wel meer van!!

Crisisoverleg op 22/5 ’s avonds: de weersvoorspellingen voor de komende dagen ziet er abominabel uit. Beslissing: de start wordt vervroegd naar 7.00u. Bij de start wordt de 5de vlinder voor Andreas opgehangen aan de Col du Calvaire. En die brengt geluk want na de ochtendmist komt zelfs het zonnetje piepen. Via een heel mooie natuurwandeling langs het Lac Blanc en Lac Noir bereiken Martine en Jan het Cimétière des Chasseurs op de Col du Wettstëin waar ook Ann, Lieve en Marc komen aangereden. Allemaal samen bezoeken we de indrukwekkende site van het Mémorial Le Linge waar ook verbroederd wordt met een groep leerlingen die een 2-daagse herdenkingstocht stappen. Daarna duiken Jan en Martine terug de bossen in om via de GRv532 en andere bospaden richting eindpunt Turckheim te wandelen. Enkel het laatste halfuurtje krijgen ze een fikse regenbui te verwerken maar na een goed glaasje witte wijn is dit vergeten.
Col de Wettenstein – begraafplaats Chasseurs Alpins voor Le Ligne
Col de Wettenstein – begraafplaats
Le Linge
Le Linge
Ook scholen waren op stap
Lunch op Le Linge
Duitse begraafplaats achter Le Linge
Le Linge – bezoek aan de loopgraven
Groepsfoto op Le Linge
Aankomst in Turckheim
Aankomst in Turckheim

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *