22 mei – dag 30 DE EZEL EN DE STEEN

Opnieuw onweer voorspeld voor deze dag, dus een vlugge start voor Martine en Jan. Op het programma een mooi stuk van GR 5 met o.a. het Étang du Dévin, Tête des Faux (1220m)… en normaal ook het cimétière Duchèsne. Na een heel mooie wandeling, deels door een sneeuwlandschap ging het opnieuw verkeerd. Het cimétière Duchèsne werd niet gevonden ( l’ histoire se répète, Gerda 😉 ) En ook de weergoden lieten ons in de steek. Gevolg : terugkeer naar ons vakantiehuisje. In de namiddag was het tijd voor plan B : Marc voerde Jan terug naar de Col du Bonhomme van waar langs de gewone weg gewandeld werd naar de Col du Calvaire. Ondertussen namen de ladies een snippernamiddag in Kaisersberg ( waar ze met volle teugen van genoten). Meer nieuws hierover op het eind van dit artikel. De extra inspanning van de mannen verdiende achteraf toch ook nog een beloning. Na enkele biertjes landden Jan en Marc in een bar-restaurant waar Jan al vlug op de foto ging met een 59-mademoiselle. Verdere details blijven achterwege, er is immers nog steeds een huwelijk gepland op 29 juni. Wat de ladies betreft : Na een korstondig (?) bezoekje aan een terrasje, nog grote aankopen doen en daarna nog wachten in een lange file, haastten de dames zich naar het huisje om een lekkere maaltijd te bereiden. Heel lekker stoofvlees, aardappelen en worteltjes. Daarna droop Jan af om over deze voortreffelijke dag te mijmeren en intussen droogde Marc de volledige inboedel af en keek voldaan naar zijn geleverd werd en droomde van een zwoele nacht…
Col du Bonnehomme
een hagelbui die het landschap wit kleurde
hagel en ijs
Site rond en op Tetes des Faux
Site rond en op Tetes des Faux
Site rond en op Tetes des Faux
Site rond en op Tetes des Faux
Site rond en op Tetes des Faux
Tetes des Faux
Col du Calvaire
Aankomstpunt
Club “59”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *