21 mei – dag 29 ONWEER OP LE BONHOMME

Na het feestje van gisteren gaan Martine en Jan als een pijl uit een boog van start voor de 2e Vogezenetappe. Na een bezoekje aan het Frans-Duitse kerkhof van Bertrimoutier stormen zij als het ware de col de Mandray (707) op waar ze ’s middags samen met Ann, Lieve en Marc een stevig middagmaal verorberen. En dan .. nemen ze een beslissing met grote gevolgen : Er zal 8 km meer gewandeld worden met als eindpunt de Col du Bonhomme (949m). Nog maar net Plainfaing voorbij komen ze in een hevig onweer terecht met ook fikse hagelbuien. Uitgeregend bereiken ze toch nog de top van de Bonhomme waar ze door Ann opgepikt worden. In chaotische omstandigheden bereiken ze uiteindelijk het vakantiehuis – modderstromen, overstroming van de wegen, regen en hagel – waar verse koffie staat te wachten en de warme douche deugd doet. Een stevige maaltijd versterkte de innerlijke mens en ter compensatie werden er enkele partijtjes manillen gespeeld waarbij het 1-1 werd bij mannen tegen vrouwen. Martine keek vanop een afstand en van onder haar boek en ze zag dat het goed was.
Bertrimoutier
   
op weg naar Col de Mandray
Col de Mandray
Col de Mandray
Fraize
Tussen Fraize en Col du Bonhomme
Tussen Fraize en Col du Bonhomme
Tussen Fraize en Col du Bonhomme
Col du Bonhomme
op weg naar Col du Bonhomme
Le Bonhomme
Le Bonhomme

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *