18 mei – dag 26

Vandaag startten we onder een felblauwe hemel. De eerste 8 km liepen we door een gemengd naald- en loofwoud. Een paradijs voor allerlei vogels die net als wij genoten van de opkomende zon. Zeker een waar paradijs voor ornithologen zoals Piet Desmet en Paul Deleersnijder. Daar gingen we op zoek naar een specht, om er in een boom een vlinder van Ann voor haar zoon Andreas op te hangen. Spechtengaten vonden we in talrijke bomen, echter geen spechten. Na het bos trokken we terug de weidse landbouwstreek in. Vandaag vooral veel graansoorten en weiden met heel wat verschillende soorten koeienrassen. Iedere entree in een dorpje startte met een grote boerderij. Het viel ons allen op dat dorpjes er netter en meer afgewerkt bij lagen. Een plaatselijke landbouwer RenĂ© Pierson gaf ons de juiste weg aan. Hij kwam zelfs met zijn elektrische fiets ter plaatse om ons tijdelijk te begeleiden. Deze weg volgen ‘moest’ als het ware, want langs de bosrand konden we een groene specht spotten. Aan de tak van een hazelaar, werd de vlinder opgehangen. Kort erna,vlak voor de intrede in een volgend dorpje, konden we zelfs een tweede groene specht spotten. Het moest dus echt zo zijn. Rond de middag bezochten we in Reillon een gemeenschappelijk Frans-Duits kerkhof, waar al die jonge soldaten vredig naast elkaar lagen. Na ons middagmaal trokken we verder tussen de velden. Zijn dit hier allemaal fraaie wegbermen, vol talrijke , kleurrijke wilden bloemen!! De ganse dag was het geleidelijk aan stijgen. Constant werden we vergezeld van massa’s roofvogels. Na 31 km eindigden we onze dag in Blamont, waar we al door Ann en Sam ingecheckt waren in een hotelletje. Als beloning volgde een frisse pint op een terrasje, gevolgd door enkele lekkere cocktails en een zalig avondmaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *