15 mei – dag 23

De zon kwam terug tevoorschijn en was het weer met volle teugen genieten van La Douce France. Martine kon na haar trein -en bus tweedaagse eindelijk haar wandelschoenen aanbinden. Via een wandelpad ging de tocht richting Bouillonville waar een Duits kerkhof ligt. Heel sober maar erg rustgevend. Helemaal anders was het Amerikaans kerkhof een beetje verderop in Thiaucourt. Daar was men de handen uit de mouwen aan het steken om het kerkhof er spic en span te doen uitzien voor de aankomende Mermorial Day. De tocht eindigde in Pont-à-Mousson. Daar ontdekten Ann & Sam op het plaatselijk kerkhof het graf van Luitenant Paul Honore, het eerste dodelijk slachtoffer van de Groote Oorlog. Toen de wandelaars hen vervoegden beklommen we nog met z’n allen de Butte de Mousson, een stevige klim waar de begeleiders zich ook eens aan waagden.

Eén gedachte over “15 mei – dag 23”

  1. Het parcours zag er vandaag weer heel mooi uit, iets anders dan door het raam van het stadhuis naar de parking kijken, hé Jan! ’t Is buiten beter dan binnen. En als het weer bij jullie een beetje is zoals hier, dan was het deze namiddag prachtig wandelweer.
    Veel groeten aan alle wandelaars en begeleiders.
    Ria

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *