12 mei – dag 20

Jan & Gerda wandelden deze morgen van aan het hotel terug richting Champ de Bataille de Verdun. Daar werd eerst het verwoeste fort de Souville bezocht, midden in de bossen (na de oorlog werd het aan flarden geschoten landschap opnieuw beplant met zo’n 36 miljoen bomen!). Daarna stond een bezoekje aan het fort de Vaux op het programma. Hier zagen we het heldhaftige verhaal van de Franse soldaten die kost wat kost het fort wilden behouden, het toch veroverd zagen maar het opnieuw konden buitmaken op de Duitsers. Ook de rol van de postduiven werd hier eens in de verf gezet. In de namiddag werden er opnieuw wat kilometers gevreten tot in Watronville. Toen het wandelen er op zat werden Jan & Gerda opgepikt door Ann & Sam en werd nog de citadel van Verdun bezocht waar het garnizoen was gehuisvest tijdens de oorlog. Heel toepasselijk werd het hele verhaal rond Verdun afgesloten met het Monument de la Victoire.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *